itulau_fanua

tala fou

Le talaʻaga o maʻa lithium: Faʻamalosia le lumanaʻi

Folasaga:

Maa Lithiumua avea ma vaega taua o o tatou olaga i aso uma, faʻamalosia mea uma mai smartphones ma komepiuta feaveaʻi i taʻavale eletise ma le faʻafouina o malosiaga e teu ai. O le tala'aga o maa lithium o se malaga mata'ina i le tele o tausaga, ua iloga i le alualu i luma taua i tekinolosi ma mea fou. Mai le amataga faatauvaa i lo latou tulaga o loʻo i ai nei o le taʻitaʻia o fofo e teu ai le malosi, o maa lithium ua suia le auala tatou te faʻaogaina ma teuina ai le eletise.

Le fatuina o maa lithium

O le tala omaa lithiumna amata mai i le 1970s, ina ua amata suʻesuʻeina e le au suʻesuʻe le gafatia o le lithium e avea o se mea taua i maa toe faʻaaogaina. O le taimi lea na maua ai e saienitisi mea uiga ese o le lithium, e aofia ai le maualuga o le malosi ma le mama mama, ma avea ai ma mea lelei mo masini eletise feaveaʻi. O lenei suʻesuʻega na faʻavaeina ai le faʻavae mo le atinaʻeina o maʻa lithium-ion, lea o le a faʻaauau pea ona pulea le maketi eletise faʻatau mo tausaga a sau.

I le 1979, na faia ai e John Goodenough le fomaʻi o le Iunivesite o Oxford ma lana 'au se faʻalavelave ma atinaʻe le muamua lithium-ion rechargeable battery. O lenei galuega paionia na faʻavaeina ai le faʻavae mo le faʻatauina o maʻa lithium-ion, lea e vave ona maua le lauiloa ona o le maualuga o le faʻatinoga ma le umi o le tautua ola faʻatusatusa i maʻa taʻitaʻi-acid ma nickel-cadmium masani.

I le 1980s ma le 1990s, tele suʻesuʻega ma atinaʻe taumafaiga na taulaʻi i le faʻaleleia o le faʻatinoga ma le saogalemu o maʻa lithium. O se tasi o lu'itau autu o le sailia lea o se eletise mautu e mafai ona tatalia le maualuga o le malosi ole lithium e aunoa ma le faʻafefeina o le saogalemu. O lenei mea na mafua ai le atinaʻeina o faʻasologa o le electrolyte eseese ma faiga faʻatautaia o maʻa e faʻaleleia atili ai le faʻamaoni ma le saogalemu o maʻa lithium-ion.

lithium-batery-li-ion-golf-cart-batery-lifepo4-batery-Lithium-Battery-Pack-Lithium-Battery-Inverter2

Le manuia o maa lithium

I le 1980s ma le 1990s, tele suʻesuʻega ma atinaʻe taumafaiga na taulaʻi i le faʻaleleia o le faʻatinoga ma le saogalemu o maʻa lithium. O se tasi o lu'itau autu o le sailia lea o se eletise mautu e mafai ona tatalia le maualuga o le malosi ole lithium e aunoa ma le faʻafefeina o le saogalemu. O lenei mea na mafua ai le atinaʻeina o faʻasologa o le electrolyte eseese ma faiga faʻatautaia o maʻa e faʻaleleia atili ai le faʻamaoni ma le saogalemu o maʻa lithium-ion.

O le amataga o le 2000s na faailogaina ai se suiga mo maa lithium, faatasi ai ma le alualu i luma i le nanotechnology ma mea faasaienisi na faaosofia ai le atinaeina o le lithium iron phosphate (LiFePO4) ma le lithium polymer maa. O nei kemisi fou o le maa e ofoina atu le maualuga o le malosi, faʻavaveina le gafatia ma faʻaleleia atili le saogalemu, faʻalauteleina le faʻaogaina o maa lithium i vaega taʻavale, aerospace ma malosiaga faʻafouina.

Le lumanaʻi o maʻa lithium

O le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o taʻavale eletise (EVs) ma le faʻatupulaia o le manaʻoga mo fofo o le teuina o le malosi ua faʻaosoina ai le atinaʻeina o tulaga maualuga.maa lithium. I tausaga talu ai nei, o le alualu i luma tele i tekinolosi maa e pei o electrolytes malosi ma silicon anodes ua faʻaleleia atili ai le malosi o le malosi ma le taamilosaga o le ola o maʻa lithium, ma avea ai ma filifiliga talafeagai mo le tele o le teuina o le malosi ma le faʻamautuina o laina.

O le tala faasolopito o maa lithium o loʻo faʻaalia ai le sailiga faifaipea o mea fou ma le mana suiga o tekinolosi. I aso nei, o maa lithium o se maatulimanu o le suiga o le malosi mama, e mafai ai ona faʻalauteleina le faʻaaogaina o taavale eletise ma faʻafouina malosiaga faʻafouina. A'o taumafai le lalolagi e fa'aitiitia lona fa'alagolago i suau'u fa'atosina ma fa'asagatau i suiga o le tau, o ma'a lithium o le a faia se sao taua i le fausiaina o se lumana'i gafataulimaina ma maualalo-carbon.

Fa'ai'uga

I se aotelega, o le talafaasolopito o le atinae omaa lithiumo se malaga fa'apitoa o su'esu'ega fa'asaienisi, fa'afouga fa'atekonolosi, ma suiga tau alamanuia. Mai o latou aso amata o ni suʻesuʻega suʻesuʻe i lo latou tulaga o loʻo i ai nei o ni fofo e teu ai le malosi, o maʻa lithium ua oʻo mai i se auala umi i le faʻamalosia o le lalolagi faʻaonaponei. A'o tatou fa'aauau pea ona tatalaina le malosi atoatoa o ma'a lithium, o le a tatou fa'afeiloa'i se vaitau fou o le fa'amama, fa'atuatuaina ma le fa'atumauina o le fa'aputuina o le malosi e fa'atulaga ai le lumana'i o lo tatou paneta.

Afai ei ai ni au fesili pe e te manaʻo e aʻoaʻo atili, faamolemole aua le faatuaiaapa mai ia i matou.

Talosaga mo upusii:

Jacqueline:jacqueline@heltec-bms.com/ +86 185 8375 6538

Sucre:sucre@heltec-bms.com/ +86 136 8844 2313

Nancy:nancy@heltec-bms.com/ +86 184 8223 7713


Taimi meli: Aukuso-19-2024