itulau_fanua

tala fou

O le a le mea e mafua ai ona mu ma pa le maa lithium?

Folasaga:

Maa Lithiumua avea ma vaega taua o o tatou olaga i aso taitasi, faʻamalosia mea uma mai smartphones ma komepiuta feaveaʻi i taʻavale eletise ma faiga e teu ai le malosi. O maa Lithium e faʻaaogaina lautele, ae o loʻo i ai tulaga o afi ma pa, lea, e ui lava e seasea, na faʻaalia ai popolega e uiga i lo latou saogalemu. O le malamalama i mea e ono mafua ai ia faʻalavelave e taua tele i le faʻamautinoaina o le saogalemu ma le faʻatuatuaina o le faʻaogaina o maa lithium.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le Lithium battery o se faʻafitauli ogaoga o le saogalemu, ma o mafuaʻaga o latou faʻalavelave e faigata ma eseese, aemaise lava e aofia ai mea i totonu ma fafo.

ma'a lithium pusa ma'a-leitiu-u'amea-phosphate-ma'a-letini ion-ma'a (5)
ma'a lithium-mea-ma'a-pa'u-leitiu-u'amea-phosphate-ma'a-le-lithium ion-pa'u ma'a (4)

itu i totonu

La'au pu'upu'u totonu

Le lava eletise eletise le lelei: Afai e le lava le eletise eletise o le eletise lelei o se maa lithium, e le mafai ona faʻaofiina le lithium atoms na gaosia i le taimi o le molia i totonu o le interlayer structure o le electrode graphite leaga, ma o le a faʻafefe i luga ole luga ole eletise leaga. e fai ai tioata. O le fa'aputuina umi o nei tioata e mafai ona mafua ai se ta'amilosaga pupuu, e vave ona alu le sela o le maa, fa'atupuina le tele o le vevela, mu le diaphragm, ona tupu ai lea o se pa.

Fa'aeletise vai miti ma tali eletise: A mae'a ona mitiia e le eletise le vai, e ono tali atu i le eletise e maua ai le fa'afefeteina o le ea, lea e ono tupu atili ai le ta'avale pupuu i totonu.

Faʻafitauli eletise: O le lelei ma le faʻatinoga o le eletise lava ia, faʻapea foʻi ma le aofaʻi o le vai e tui i le taimi o tui e le fetaui ma manaʻoga, e ono aʻafia ai le saogalemu o le maa.

O mea leaga i le gaosiga: O mea leaga, pefu, ma isi mea e mafai ona i ai i le faagasologa o le gaosiga o le maa e mafai foi ona mafua ai le micro-short circuits.

Fa'asao sola

A o'o mai le vevela i totonu o le maa lithium, o le a tupu se fa'alavelave fa'a-exothermic i le va o mea i totonu o le maa, ma kasa mu e pei o le hydrogen, carbon monoxide, ma le methane o le a gaosia. O nei gaioiga o le a taʻitaʻia ai ni faʻalavelave fou, faʻatupuina o se taamilosaga leaga, ma mafua ai le vevela ma le mamafa i totonu o le maa e faʻatupulaʻia malosi, ma iʻu ai i se pa.

Fa'amata'u umi umi o le ma'a sela

I lalo o tulaga umi o le tauina, o le soona totogi ma le ova e mafai foi ona oo atu ai i le maualuga o le vevela ma le maualuga o le mamafa, lea e ono afaina ai le saogalemu.

lithium-batery-li-ion-golf-cart-batery-lifepo4-batery-Lead-Acid-forklift-batery(3)
ma'a lithium pusa ma'a-leitiu-u'amea-phosphate-ma'a-letini ion-ma'a (6)

Aafiaga mai fafo

La'au pupuu i fafo

E ui lava e seasea fa'aoso sa'o e ala pu'upu'u i fafo le fa'amama o le maa, e mafai ona mu fa'aletonu o feso'ota'iga vaivai i le ta'amilosaga, lea e ono tupu ai fa'afitauli ogaoga o le saogalemu.

O le vevela maualuga i fafo

I lalo o le maualuga o le vevela siosiomaga, o le electrolyte solvent o maa lithium e faʻavave vave, faʻalauteleina mea eletise, ma faʻateleina le teteʻe i totonu, lea e ono mafua ai le tafe, pupuu, ma isi, mafua ai le pa po o afi.

Vibration faʻainisinia poʻo faʻaleagaina

Pe a oʻo i le malosi o le eletise poʻo le faʻaleagaina o maʻa lithium i le taimi o felauaiga, faʻaogaina poʻo le tausiga, o le diaphragm poʻo le electrolyte o le maa e mafai ona faʻaleagaina, e mafua ai le faʻafesoʻotaʻi tuusaʻo i le va o le lithium uʻamea ma le electrolyte, faʻatupuina se faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma iʻu ai i le pa poʻo afi.

Fa'afitauli tau totogi

Ova le totogi: Ua le mafai ona pulea le matagaluega o le puipuiga po o le kapeneta e iloa ai ua le mafai ona pulea, ma mafua ai ona sili atu le mamafa o le voltage nai lo le voltage faʻatulagaina o le maa, e mafua ai le faʻaleagaina o le electrolyte, faʻalavelave faʻalavelave i totonu o le maa, ma vave oso i totonu. mamafa o le maa, e mafai ona pa.

Ova: O le tele o le faʻatonuina o le taimi nei e ono mafua ai ona le maua se taimi e faʻapipiʻi ai ion lithium i totonu o le pou, ma faʻapipiʻi le uʻamea lithium i luga o le pito i luga o le pou, e ulu atu i le diaphragm, ma mafua ai se vaʻa puʻupuʻu saʻo i le va o pou lelei ma le leaga ma le pa. .

Fa'ai'uga

O mafuaʻaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le lithium e aʻafia ai faʻalavelave puʻupuʻu i totonu, faʻamalo vevela, faʻamalo umi o le puʻupuʻu puʻupuʻu, vaʻavaʻa puʻupuʻu fafo, vevela maualuga i fafo, faʻalavelave faʻainisinia poʻo faʻaleagaina, faʻalavelave faʻalavelave, ma isi itu. O le mea lea, pe a faʻaaogaina ma tausia maa lithium, e tatau ona matua usitaʻia tulafono faʻatonutonu saogalemu e faʻamautinoa ai le saogalemu ma le mautu o le maa. I le taimi lava e tasi, o le faʻamalosia o le vaʻavaʻai ma le puipuiga o ni auala taua e puipuia ai le paʻu o le lithium.

Heltec Energy o lau paaga fa'atuatuaina i le gaosiga o pusa maa. Faatasi ai ma la matou taulaiga faifaipea i suʻesuʻega ma atinaʻe, faʻatasi ma a matou faʻavasegaga o mea faʻaoga maa, matou te ofoina atu fofo tasi-taofi e faʻafetaui ai manaoga faʻaleleia o le alamanuia. O la matou tautinoga i le tulaga lelei, fofo faʻafetaui, ma faiga faʻapaʻaga malosi a tagata faʻatau e avea ai i matou ma filifiliga e alu i ai mo tagata gaosi maa ma faʻatau oloa i le lalolagi atoa.

Afai ei ai ni au fesili pe e te manaʻo e aʻoaʻo atili, faamolemole aua le faatuaiaapa mai ia i matou.

Talosaga mo upusii:

Jacqueline:jacqueline@heltec-bms.com/ +86 185 8375 6538

Sucre:sucre@heltec-bms.com/ +86 136 8844 2313

Nancy:nancy@heltec-bms.com/ +86 184 8223 7713


Taimi meli: Iul-24-2024