itulau_fanua

tala fou

Aisea e mana'omia ai e maa lithium se isi uta?

Folasaga:

Maa Lithiumua avea ma vaega taua o o tatou olaga i aso taitasi, faʻamalosia mea uma mai smartphones ma komepiuta feaveaʻi i taʻavale eletise ma faiga e teu ai le malosi. O lo latou malosi maualuga, umi le ola, ma le natura mama ua avea ai i latou ma filifiliga lauiloa mo masini eletise feaveaʻi ma faʻaogaina malosi faʻafouina. Ae ui i lea, o le tasi itu taua o le faʻaaogaina o maa lithium o le manaʻomia lea o se isi uta faʻatusatusa i isi ituaiga maa. I totonu o lenei tusiga, o le a matou suʻesuʻeina mafuaʻaga i tua atu o lenei manaʻoga ma le taua o le faʻaaogaina o se uta faʻapitoa mo maʻa lithium.

ta'alo-ta'avale-ta'avale-ma'a-le-iona-golf-ta'avale-ma'a-48v-ma'a-ta'avale ta'aloga (5)
ma'a lithium-ma'a-u'amea-phosphate-48v-105ah-ma'a-lithium

Mafuaaga:

Maa Lithiumo se ituaiga o maa toe faʻaaogaina e faʻaogaina ai lithium ion e avea ma vaega autu o lona faʻaogaina eletise. E le pei o ma'a ta'ita'i-acid po'o ma'a nickel-cadmium, o ma'a lithium e fa'agaoioia i voluma maualuga ma e iai uiga fa'apitoa o le fa'atonuina ma le fa'asa'oina. O le i'uga, o le fa'aaogāina o se tau fa'atosina ua fuafuaina mo isi ituaiga ma'a e mafai ona o'o atu ai i le tele o fa'afitauli ma ono lamatia ai le saogalemu.

O se tasi o mafuaʻaga autu e manaʻomia ai e maʻa lithium se isi uta o lo latou faʻalogo i le soona totogi. E le pei o isi ituaiga maa,maa lithiume mafai ona fa'aleagaina pe o'o fo'i i se tulaga lamatia o le saogalemu pe a ova le totogi. E mafua lea i le tuufaatasiga o vailaʻau o sela lithium-ion, lea e mafai ona le mautu ma e mafai ona taʻitaʻia ai le vevela pe a oʻo i le tele o le mamafa o le mamafa.

O le mea lea, o le faʻapipiʻiina o le lithium battery charger ua mamanuina e mataʻituina ma pulea le faagasologa o le faʻatonuina e puipuia ai le faʻaogaina ma faʻamautinoa le saogalemu o le maa.

E le gata i lea, o maa lithium o loʻo i ai le voltage faʻapitoa ma manaʻoga o loʻo i ai nei mo le faʻatonuina, e ese mai isi mea o loʻo i ai i le kemisi. O le fa'aaogaina o se uta e le'o ausia nei mana'oga e mafai ona i'u ai i le le lelei o le fa'atonuina, fa'aitiitia le ola o le maa, ma fa'aleagaina sela maa. O se pusa ma'a lithium ua mamanuina e tu'uina atu ai le sa'o sa'o ma le maualuga o lo'o mana'omia mo le fa'atonuina lelei, fa'amautinoaina o lo'o fa'aola lelei ma saogalemu le ma'a.

forklift-batery-lithium-batery-li-ion-golf-cart-batery-lifepo4-batery-Lead-Acid-forklift-batery (2)

O le isi itu taua o le tauina o le maa lithium o le manaʻomia lea o le faapaleniina o sela taʻitasi i totonu o le pusa maa. O pusa maa Lithium e aofia ai le tele o sela e fesoʻotaʻi i faʻasologa ma faʻasologa tutusa e ausia ai le voltage manaʻomia ma le gafatia. I le taimi o le faʻatonuga, e manaʻomia le faapaleniina o le voltage ma le tulaga o le totogi o sela taʻitasi e puipuia ai le faʻaogaina poʻo le le faʻaaogaina o sela faʻapitoa, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le faʻatinoga ma le saogalemu. O lo'o tu'ufa'atasia le fa'atonuga o le ma'a lithium e fa'atatau i le fa'avasegaina o le paleni e fa'amautinoa ai o sela ta'itasi o lo'o i totonu o le pusa ma'a o lo'o fa'asalaina ma fa'asa'oloto tutusa, fa'ateleina le fa'atinoga atoa ma le umi o le ola o le maa.

I le faʻaopoopoga i iloiloga faʻapitoa, o le kemisi o maʻa lithium e iai foi sona sao taua i le manaʻomia o se isi uta. O sela Lithium-ion e ese le faʻaogaina o le taʻavale pe a faʻatusatusa i isi vailaʻau kemisi, e manaʻomia ai se algorithm e sili atu le faʻaogaina e faʻamalieina ai le faʻaogaina o le faʻagasologa. O se tuutomaa lithiumo loʻo faʻapipiʻiina le charger ma faʻapipiʻiina algorithms ma mataʻituina faiga e faʻafetaui i uiga faʻapitoa o sela lithium-ion, faʻamautinoaina o loʻo faʻapipiʻiina le maa i se faiga e faʻateleina ai lona faʻatinoga ma le umi o le ola.

O le saogalemu o le faʻaaogaina o le maa lithium e le mafai ona faʻateleina. O maa Lithium e maualuga le malosi o le malosi ma e sili atu ona faigofie i le vevela ma isi faʻafitauli saogalemu pe a le totogia lelei. O lo'o tu'ufa'atasia i totonu o le uta o le ma'a lithium fa'apitoa le saogalemu e pei o le puipuiga o le overvoltage, puipuiga o le so'o, ma le mata'ituina o le vevela e puipuia ai lamatiaga i le taimi o le fa'atonuga. O nei faiga saogalemu e taua mo le faʻaitiitia o aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le faʻaogaina o le maa lithium ma faʻamautinoa le saogalemu atoa o le faʻagasologa o le faʻatonuina.

Fa'ai'uga

I le faaiuga, o uiga tulaga ese ma le kemisi o maa lithium e manaʻomia ai le faʻaogaina o se isi uta faʻatusatusa i isi ituaiga o maʻa. O se fa'aputuga maa lithium ua mamanuina e fa'atatau i mana'oga fa'apitoa tau fa'atonuga, iloiloga mo le saogalemu, ma mana'oga fa'aleleia lelei o sela lithium-ion. I le fa'aogaina o se uta fa'apitoa e fa'atatau imaa lithium, e mafai e tagata faʻaoga ona faʻamautinoa le lelei ma le saogalemu o le faʻaogaina o latou maʻa, ma iu ai ina faʻateleina lo latou ola ma faʻatinoga. A'o fa'aauau pea ona fa'atupula'ia le mana'oga mo ma'a lithium i atina'e eseese, o le malamalama i le taua o le fa'aogaina o se isi uta mo ma'a lithium e taua tele mo le fa'alauiloaina o le saogalemu ma le aoga o le fa'aogaina o maa.

Afai ei ai ni au fesili pe e te manaʻo e aʻoaʻo atili, faamolemole aua le faatuaiaapa mai ia i matou.

Talosaga mo upusii:

Jacqueline:jacqueline@heltec-bms.com/ +86 185 8375 6538

Sucre:sucre@heltec-bms.com/ +86 136 8844 2313

Nancy:nancy@heltec-bms.com/ +86 184 8223 7713


Taimi meli: Aukuso-05-2024